Projecten Projecten Driekoningen Den Bosch

De Driekoningenintocht in het centrum van Den Bosch op zondag 4 januari 2015 was een groot succes! De drie koningen waren er natuurlijk zelf met hun kamelen, er waren herders, schapen, hofdames en pages. De harmonie speelde en het kinderkoor zong. Maar het echte middelpunt tijdens Driekoningen was de 9 maanden oude Julia, die de aandacht trok als 'kindeke Jezus'.

De Driekoningenintocht kent een lange traditie in ’s-Hertogenbosch: al sinds 1935 volgen de Drie Wijzen uit het Oosten de Bijbelse ster op weg naar de stal in de Sint-Jan om het pasgeboren goddelijk kind hun geschenken aan te bieden. Een uniek en historisch evenement dat honderden kinderen en hun ouders uit ’s-Hertogenbosch en omgeving op de been brengt. Mede dankzij een donatie van Stichting Zandstaete heeft deze succesvolle intocht plaats kunnen vinden.